Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 27 aug 2024

VanMoof x Greatwaves: wifi die altijd werkt

filmen bij vanmoof

Was jij ook zo blij toen VanMoof een doorstart maakte? Wij ook! De ingenieuze fietsen van VanMoof helpen jou om slimmer en stijlvoller van A naar B te komen. En bij Greatwaves zijn we natuurlijk dol op alles wat duurzaam, innovatief en hightech is.

Het werd nog mooier, want we werden uitgenodigd om de wifi-partner van VanMoof te worden. Dus zoefff, op de elektrische fiets erheen om verhaal te halen. Aan het woord zijn Sivar (Head of Software bij VanMoof) en Wouter (Head of Everything bij Greatwaves).

Nieuwe locatie, nieuw wifi

Na de doorstart van VanMoof moest het bedrijf verhuizen. Daar komt natuurlijk superveel bij kijken, maar gelukkig was er één meevaller. Het pand had al een betrouwbare wifi-leverancier, je voelt ‘m al aankomen: Greatwaves.

Het uitbesteden van de zakelijke wifi was een nieuwe stap voor VanMoof. Eerst deden ze alles zelf, maar dat was niet langer wenselijk. Dus toen Sivar hoorde dat Greatwaves zo goed beviel, belde hij Wouter om te vragen om de wifi ook voor hen te regelen in het R&D warehouse. Supergraag, natuurlijk!

Moof over obstakels

Er was echter wel één probleem: de locatie bood nog geen glasvezel aan. En voor de mensen die dit niet weten: daar komen graafmachines aan te pas. Nu gaan onze ambities ver, maar dit laten we toch echt aan de internetproviders over. Aangezien de aanleg van glasvezel soms maanden duurt, verzonnen we een andere oplossing: een Starlink op het dak.

“Ach, dan zetten we toch gewoon een Starlink op het dak?”

Ja, echt letterlijk op het dak, net als zo’n ouderwetse tv-schotel. Hij maakt verbinding met de satellietconstellatie van SpaceX voor internettoegang. Het zorgde ervoor dat het nieuwe kantoor direct gebruikt kon worden. Wel zo efficiënt! Voor VanMoof een superfijne en praktische oplossing en voor ons geweldig om hieraan bij te mogen dragen. Daar doen we het voor

Blij met samenwerking

Sivar is superblij met zijn beslissing om Greatwaves in te huren. “Eigenlijk is Greatwaves de onzichtbare kracht op de achtergrond. Ze zorgen dat de wifi altijd werkt en doet wat het moet doen. Daar hoeven we niet meer over na te denken en dat maakt de samenwerking superfijn!”

Maar Sivar heeft nog meer lovende woorden. “Ik merk dat jullie proactief zijn. Er is bijvoorbeeld wel eens een stroomstoring geweest, zonder dat ik dat wist. Dan bellen jullie omdat jullie een dip in de connectiviteit zien, zodat wij kunnen controleren of er wat mis is.”

De wifi werkt altijd.
Heerlijk om daar niet meer over na te denken.

Andere collega’s zijn ook blij. Ken je het zogeheten ijsberen tijdens het bellen? Dat kan in het nieuwe kantoor ook tijdens het videobellen. Rondlopen om je stappendoel te halen, van ruimte wisselen omdat de vergadering uitloopt, iets laten zien via je laptop: het is allemaal mogelijk! Dankzij het seamless ontwerp werkt de wifi snel en smooth.

Wil je net zoals VanMoof altijd verzekerd zijn van stabiele wifi, waar je ook bent in je gebouw? Ga voor meer informatie naar zakelijk wifi of neem contact op om een afspraak te maken.

Naar overzicht

Lees verder...

TipsSamenwerking
Afbeelding bij artikel Vodafone Business: Connect Our Customers VODcast #3 ‘Relatie’

Nina Blaauw13 sep 2024

Vodafone Business: Connect Our Customers VODcast #3 ‘Relatie’

Jawel hoor, ook onze Wouter is nu een erkende podcaster! Een tijdje terug was hij te gast bij de VODcast, de podcast van onze partner Vodafone. Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel VanMoof x Greatwaves: wifi die altijd werkt

Wouter Zijlstra27 aug 2024

VanMoof x Greatwaves: wifi die altijd werkt

VanMoof koos ons als hun nieuwe wifi-partner! We hielpen hen met stabiel en betrouwbaar glasvezel-wifi in hun nieuwe pand. Lees hier hoe dat ging! Lees meer

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69